این بیانیه طالبان پاکستانی پس از آن منتشر شد که طالبان افغانستان نیز به دنبال بیعت برخی از فرماندهان سطح پایین این گروهها با داعش، این گروه را رد کرده بود.
داعش سال گذشته «خلیفه» خود را معرفی کرد که در نظر داشت تا «خلافت جهانی» را تاسیس کند.
طالبان پاکستانی در این بیانیه گفت: بغدادی خلیفه نیست، زیرا در اسلام، خلیفه به معنای حکومت بر تمام مسلمانان است. در حالی که او هیچ اختیاراتی ندارد و تنها بر افراد و سرزمین خاصی فرمانروایی میکند.
این بیانیه با اشاره بر اینکه سرکرده داعش طرفداران کمی در کشورهای مسلمان مانند مصر، لیبی، یمن و افغانستان دارد، تاکید کرد: البغدادی خلیفه اسلامی نیست زیرا انتخاب او برحسب قوانین اسلامی نیست.
اواخر سال گذشته، تعداد کمی از جناحهای ناراضی طالبان پاکستانی با داعش بیعت کردند و به شبهنظامیان در سراسر منطقه دستور دادند تا به کمپین آنها برای ایجاد «خلافت جهانی اسلامی» بپیوندند.
مقامات پاکستانی گفتند که داعش هیچ رابطه اقتصادی با هیچ گروه پاکستانی ندارد. اما نگرانیهایی در مورد بیثباتی منطقه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان وجود دارد که گروههایی مانند شبکه حقانی و داعش از خلاء امنیتی بوجود آمده برای بوجود آوردن ناامنی استفاده کنند.
ظهور گروه داعش هر چند با تعداد کم، مبارزه پاکستان علیه شبهنظامیان را دشوارتر میکند.
طالبان پاکستانی اخیرا با معضل رقابتهای داخلی مواجه بوده است. جناح قبیلهای محسود از قبول قدرت «ملا فضلالله» امتناع کرد.
داعش در تلاشی برای سود بردن از این وضعیت و رقابت با دیگر گروهها از جمله طالبان، نفوذ خود را در این مناطق گسترش داد.
طالبان پاکستان در بیانیه خود مانند طالبان افغانستان حکومت داعش را «وحشیانه» خواند.
در این بیانیه آمده است: «خلافت البغدادی» اسلامی نیست زیرا خلیفه واقعی عدالت را برقرار میکند. این در حالی است که افراد البغدادی برخی از «مجاهدین» بیگناه دیگر گروهها را میکشد.
اوایل سال جاری نیز، طالبان افغانستان در نامهای به سرکرده داعش هشدار داده بودند که جذب نیرو در منطقه تحت کنترل آنها را متوقف کنند و جبهه موازی ایجاد نکنند.